Swarm + Nginx Load balance nasıl yapılır?

Öncelikle herkese merhaba

Bir api sunucumu dockerize ettim sorunsuz çalıştırabiliyorum image üstünden fakat aklıma takılan bir durum var ben swarm ile load balance etmek istiyorum. Yani demek istedğim *.com domaınini swarm servisime yönlendirip servis altında bulunun replicalara bu api isteklerinin dağıtılmasını istiyorum. Bunu nasıl sağlayabilirim ? Eğitimde oğrendiğim docker, overlay network vip adresine gelen istekleri replicalara dağıtıyor zaten. kafamda oturtamadığım durum ise bu vip adresine domainimi nasıl yönlendireceğim?

Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.

1 Beğeni

çok basit aslında. Worker nodeları düşün. bunları load balance edilecek nodelar olarak düşün. bunların önüne bir load balancer koyacaksın kabaca. sonra ondan bunlara trafiği yönlendireceksin. ya da önlerine bir adet reverse proxy koyacaksın. şuradaki makaleye bir göz at sana zahmet sonrasında soruların olursa yardımcı olayım yine https://docs.docker.com/engine/swarm/ingress/

@ozgurozturknet hocam cevabınız için teşekkür ederim. Yoğunluk nedeniyle geç yazabildim buraya. Problemi API servisimin önüne bir nginx proxy web server kurarak hallettim. API servisinin altında 5-10 container var , bir tanede nginx proxy servisi var oda API servisine dns üzerinden gidiyor bu sayede load balancing de yapıyor. ilginiz için teşekkür ederim