Mongodb ölçekleme konusunda bir senaryo kurmaya çalışıyordum, araştırma yaparken Mongodb replica setlerini docker ile manager ve workerlara dağıtanları gördüm. 1-2 yerde mongodb replica setlerini docker ile dağıtmayın pek önerilmez gidin aws den bunun yerine 3x ec2 oluşturun gibisinden yorumlar gördüm. Tabi bu da bir tercih meselesi fakat docker ile production ortamlarda “mongodb replica setleri” oluşturmayı siz öneriyor musunuz acaba hocam? bunu merak ettim
Ek not olarak; Replicaları kullanma amacım da aslında aşırı bir yük olduğu için değil tek sunucuda işimi görüyordu ama sunucu bakımı-kapanma-çökme durumlarında replicalar sayesinde veritabanı sürekli erişebilir olsun istiyorum çünkü her dakika otomatik veri yazılıyor mongo’ya.
bu yerine ve yük durumuna göre değişir aslında. ama genel olarak state tutan mongo gibi yazılımların containerize edilmesi önerilmiyor. fakat ben buna karşıyım. evet container olarak da gayet iyi çalışır ve replica da oluşturabilirsiniz. ama bunu yapma kararınız ne? misal büyük bir mongo altyapısını tutup durup dururken container haline getirmenin ne avantaji var, ben pek göremiyorum.
Şuanda zaten mongodb replica setleri (1 primary server - 2 secd. server) kullanıyorum yani dediğiniz gibi kesintisiz olarak bu şekilde de senaryo kurabilirim dockerize etmek yerine…
Docker konusunda yeni olduğum için biraz meraklıyım. Neler yapılabilir diye senaryolar kurarak araştırma yapıyorum.