Merhabalar,
Temiz kurulum yapılmış kubernetes yüklü bir AMIs mevcut. Bunu kullanarak manuel bir şekilde master-worker nodelar kurabiliyorum fakat EC2 Auto Scaling Group oluşturup bu AMIs kullanarak master ve workerları nasıl otomatik şekilde birbirlerine bağlayacağım konusunda kafam karışık.
Mesela kafamın karışık olduğu yerlerden biri şu;
Bir master sunucu kurup yapılandırdım ve aşağıdaki gibi worker eklemek için token bilgimi aldım.
kubeadm join 172.31.0.216:6443 --token 22l51p.so19msc9hblxjla6
–discovery-token-ca-cert-hash sha256:b97cfc8260faa25b8e702a21131ba4e1acc5940e73fcc3f9d612a8bf2d5844fa
Bunu manuel olarak ec2 açıp clusterıma worker eklemek için kullanabiliyorum fakat bunu Aws ASG da nasıl kullanacağım? Aklıma makinalar oluştuğunda yukarıdaki komut ile başlatılması için sh çalıştırmak var ama diyelim ki 172.31.0.216:6443 master ipsine ulaşılmıyor ve ASG de bulunan workerlarda buna göre başlatıldı bu durumda ne olacak ve bunuda geçtim Security gruplara kendilerini ekleyip nasıl kaldıracak yük durumunda bu açılıp kapanan makinalar.
Yardımcı olursanız sevinirim hocam. @ozgurozturknet
NOT: Araştırdığım çoğu kaynak yönetilen servisleri anlatıyor ec2 ASG ile yapan detaylı anlatan bulamadım. Kubernetes konusunda da yeniyim. Genellikle docker swarm ile manuel hallediyordum işlerimi.