Docker Desktop'ta çalışan compose dosyası sunucu da hata veriyor

Herkese merhaba, aşağıdaki github linkinden erişebileceğiniz compose dosyasını localde kolaylıkla çalıştırabilirken, test için açtığım ubuntu 20.xx işletim sistemli sanal sunucuda çalıştıramıyorum…

docker-compose up komutunun ardından aşağıdaki hatayı alıyorum.

ERROR: Service ‘8-0-0-fpm-ext’ failed to build: failed to create shim: OCI runtime create failed: container_linux.go:380: starting container process caused: process_linux.go:545: container init caused: rootfs_linux.go:75: mounting “proc” to rootfs at “/proc” caused: mount through procfd: permission denied: unknown

Github: https://github.com/HariantoAtWork/docker-xnmp-vhosts

docker-compose up komutunu sudo ile sudo docker-compose up şeklinde dener misiniz?

Daha önce denedim hocam sonuç aynı.

docker-file’dan bağımsız olarak docker hiç çalışmıyor sunucu da. Hiç bir containerı ayağa kaldıramadığımı fark ettim.

Bir kaç yerde iç içe sanalaştırmadan kaynak olabilir diye okudum. Sunucu firmasına soracağım.

nested virtualization ile ilgili sorun olduğunu sanmıyorum. docker linux altında virtual bir ortam olarak çalışmaz. sanırım sizin sorununuz docker kurulumunun düzgün şekilde yapılmamış olması ve servislerin düzgün çalışmaması.