Selamlar. payment sistemi bulamiyorum… mesela stripe gibi platformalar ya inanilmaz imkansiz dokumentler istiyorlar yadaki Azerbaycanda vermiyorlar… paypal ise cok cetindir cunki user o kadar form doldurmayacak… shimdi sorum shu … oyle bir sistem varmi ki para transactionlarini cloud gibi bir yerde yuklenilsin ondan sonra ben o translari visa ve ya masterde paraya cevirim ya siz hangi payment sisteminden istifade ediyorsunuz… kafam corbaya donmush bir yildi hall edemiyorum bu problemi… bir bilginiz varsa yola gosterirmisiniz…
ABD’de bir şirket açıosun, stripe payment elements ile ödemeleri alıosun. Ya da braintree kullanıosun. Oda mı olmadı birde adyen’a bakıosun.
Kolay gelsin…
Selam @orxan,
Anladığım kadarıyla senin ihtiyacın olan şey bir sanal pos servisi. Bu servisler senin sistemlerine entegre olurlar, kullanıcı kredi kartı ile ödeme yapar. Sanal POS firması komisyonunu kestikten sonra kalan miktarı senin banka hesabına aktarır.
Normalde sanal POS hizmeti bankalar tarafından verilir. Bankalar çok fazla döküman ve regülasyona tabi olduğu ve yüksek giriş ücretleri istedikleri için bunu satan ikincil firmalar var. Azerbaycan için küçük bir aramayla Golden Pay adlı bir firma bulabildim mesela. Türkiye pazarında ise bir çok firma mevcut. (İyzico, Param, iParai PayTR gibi)
Bu firmalar da regülasyonlara tabi oldukları için vergi levhası ve çeşitli dökümanlar isteyebilirler, veya duruma göre vergi levhan olmadan ödeme almanı sağlayan kuruluşlar da olabilir. Lokal ve küçük ödeme firmaları genelde az belge istiyorlar veya hiç istemiyorlar.
cok teshekkur ediyorum…
cok teshekkur ediyorum…