Multipass ipv4 kısmında N/A gözükmesi!

Merhaba Özgür Hocam, kursunuza devam ederken zamanımı çok fazla yedi bu problem cluster kurulumu yaparken node tarafından master’a ping atıp ip addresini aldınız bende hata veriyor " Temporary failure in name resolution " diye az kaldı kafayı yiyeceğim google’lamaktan usandım yardım edebilir misiniz?

mulitpass’i kullandığınız platform nedir? Mac, windows, Linux? Kullandığınız hypervisor nedir? Virtualbox, hyper-v?

Hocam windows kullaniyordum Home edition fakat iyice araştırdıktan sonra Hyper-V desteklenmediğini öğrendim virtualbox kullanıyordum set local yaptım fakat yine olmadı Ubuntu kurdum bugün ordan deneyip tekrar geri dönüş sağlayacağım.

1 Beğeni

Ubuntu kurduğum bilgisayarda bir problem çıkmadı fakat eğitimin 4.bölümünde pod yaml dersinde " kubectl explain pods " komutunu girdiğimde " The connection to the server localhost:8080 was refused - did you specify the right host or port " hatası alıyorum.
Şimdilik izlemeye devam edeceğim belki ilerde bir şeyleri değiştiririz hocam. @ozgurozturknet

Multipassten master sheline girip denedim kubectl explain pods komutunu bu sefer çalıştı. Fakat yeni bir terminal açtığımda o hatayı alıyorum.

Multipass yerine minikube kullansanız bu tarz sıkıntıları daha az yaşarsınız. Siz multipass üstüne k8s kurduğunuz zaman o multipass’in ip adresine bind oluyor ve config dosyası da o makinede oluyor. Sizin o kube config dosyasını kendi sisteminize almanız ve dosya içinde ip adresini de multipass’in oluşturduğu makinenin dışarıdan erişilen yani sizin makinenizin gördüğü ip adresiyle güncellemeniz gerekir.