Merhaba Özgür Hocam, kursunuza devam ederken zamanımı çok fazla yedi bu problem cluster kurulumu yaparken node tarafından master’a ping atıp ip addresini aldınız bende hata veriyor " Temporary failure in name resolution " diye az kaldı kafayı yiyeceğim google’lamaktan usandım yardım edebilir misiniz?
mulitpass’i kullandığınız platform nedir? Mac, windows, Linux? Kullandığınız hypervisor nedir? Virtualbox, hyper-v?
Hocam windows kullaniyordum Home edition fakat iyice araştırdıktan sonra Hyper-V desteklenmediğini öğrendim virtualbox kullanıyordum set local yaptım fakat yine olmadı Ubuntu kurdum bugün ordan deneyip tekrar geri dönüş sağlayacağım.
Ubuntu kurduğum bilgisayarda bir problem çıkmadı fakat eğitimin 4.bölümünde pod yaml dersinde " kubectl explain pods " komutunu girdiğimde " The connection to the server localhost:8080 was refused - did you specify the right host or port " hatası alıyorum.
Şimdilik izlemeye devam edeceğim belki ilerde bir şeyleri değiştiririz hocam. @ozgurozturknet
Multipassten master sheline girip denedim kubectl explain pods komutunu bu sefer çalıştı. Fakat yeni bir terminal açtığımda o hatayı alıyorum.
Multipass yerine minikube kullansanız bu tarz sıkıntıları daha az yaşarsınız. Siz multipass üstüne k8s kurduğunuz zaman o multipass’in ip adresine bind oluyor ve config dosyası da o makinede oluyor. Sizin o kube config dosyasını kendi sisteminize almanız ve dosya içinde ip adresini de multipass’in oluşturduğu makinenin dışarıdan erişilen yani sizin makinenizin gördüğü ip adresiyle güncellemeniz gerekir.