Jenkins pipeline ile docker container çalıştırmak

merhaba. window bilgisayarıma docker yükledim ve jenkinsi de docker container olarak yükledim. Sonrasında jenkinsde pipeline ile docker hubdan image çekmeye çalışıyorum ama hata alıyorum. yardımcı olursanız sevinirim. kodları ve çıktısını görsel olarak ekliyorum.

node:4.6 çok eski bir versiyon. Bu imaj muhtemelen hubda yoktur. Daha güncel bir versiyon hatta node:latest olarak deneyin.

denedim ama yine aynı sonuçla karşılaştım. kurulumda bir sıkıntı olabileceğini düşünüp tekrar bir kurulum yaptım. Bu defa da aynı kodu çalıştırdığımda;

• docker pull node:latest
    Cannot connect to the Docker daemon at tcp://docker:2375. Is the docker daemon running?

böyle bir sonuç geliyor.

Şu anda sistemde docker çalışmıyor gözüküyor. Sistem nedir? Windows server mi? Linux mu? Docker hangi versiyonu kurdunuz?

sistem windows. Docker version 20.10.6.

Windows ama server mi Windows 10 mu? Docker şu anda Windows container modunda mi çalışıyor yoksa Linux container mi? Docker desktop mi yüklü?

windows 10 pro. docker linux container olarak çalışıyor ve docker desktop yüklü.

Jenkins container çalıştırirken komuta -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock parametresini de ekleyin. Bu sayede jenkins dockera erişim sağlayıp container oluşturabilecek

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Jenkins artık dockera erişim sağlıyor.

2 Beğeni